Geokätköily

Geokätköily on maailmanlaajuinen harrastus, joka sopii aivan kaikille, eikä tässä harrastuksessa ole ala- tai yläikärajaa.

Geokätköilystä onkin tullut monelle perheelle yhteinen ajanviete. Harrastajamäärä maailmanlaajuisesti on yli 6 miljoonaa ja Suomessa on yli 35500 aktiivista harrastajaa (tilanne 3.5.2015). Geokätköjä on yli 2,7 miljoonaa koko maailmassa, Suomessa yli 50000 ja Lohjalla on 328 kätköä (tilanne 29.1.2017). 

Geokätköily on monipuolista ja  kätköjä voi etsiä yksin tai ystävien kanssa. Jokainen kätkö on omanlaisensa ja voit piilottaa myös itse uusia geokätköjä. Geokätköilyn aloittaminen onnistuu hyvin helposti ja täysin ilmaiseksi, mutta innostuksen kasvaessa alkaa kaivata pieniä hyödyllisiä tarvikkeita ja työkaluja. 

Alkuun pääset ilman hankintoja, jos älypuhelimessasi on GPS-paikannus. Jo pelkän kartan avulla löytää helpoimmat kätköt ja normaalit ulkoiluvaatteet sopivat hyvin geokätköilyyn.

Geokätköily on myös oiva liikuntamuoto  ja voit itse valita liikkumisen määrän. Kätköjä sijaitsee niin kaupungissa kuin retkeilyalueilla, tienvarsi- ja maastokätköjä unohtamatta.

Lohjan Seudun Latu  järjestää  opastusta harrastuksen alkuun pääsemiseksi ja jatkossa myös erilaisia geokätköily tapahtumia.

Ajankohtaisista asioista ilmoitamme tarkemmin Facebook sivuillamme.

https://www.facebook.com/Lohjan-Seudun-Latu-240351749737134/

Lisätietoja: Jussa Kärkkäinen, puh. 044 440 1009

Älypuhelin applikaatiot eri käyttöjärjestelmille:

Android puhelimiin: c:geo  

Iphone puhelimiin: Geo Bucket  

Windows puhelimiin: Geocaching Plus

Aiheeseen liittyviä sivustoja:

https://www.geocaching.com/   (virallinen geokätköilysivusto)

http://www.geocache.fi/

http://geokätköt.fi/

http://www.geotukku.fi/ (geokätköilytarvikkeita)

 

 

 

 

Ylös