Hiihto

Murtomaahiihto on perinteinen, suosittu laji Lohjan Seudun Ladun lajivalikoimassa. Murtomaahiihto on nykyisin myös suosittu perheliikuntalaji. 

Jos luonnonlunta meille suodaan, niin alueeltamme löytyy useita kunnostettuja latuverkostoja. Urheilukeskukselta lähtevät eripituiset ladut esim. Gunnarlan majalle. Myös Virkkalassa ja Hiihtomaassa Muijalassa löytyy latuja vaihtelevissa maastoissa. Lisäksi kauempana keskustasta löytyy latuja.

  • Talvisin pyrimme järjestämään yhteisen laturetken lähialueille. Yleensä retkissä on osanottomaksu, jonka osallistujat maksavat itse. Kuljetukset kimppakyydeillä.
  • Muitakin talvisia tempauksia järjestämme, riippuen lumiolosuhteista.
  • Lohjan Seudun Latu on järjestänyt myöskin hiihtomatkoja Ylläkselle. 
  • Tapahtumat ovat avoimia kaikille.

 

Sauvarinnetreenit

Hiihtoa tukevana harjoitteluna järjestämme sulan maan aikaan viikottain sauvarinnetreenejä.Treenissä simuloidaan mäkisen maaston vauhtihiihtoa sauvajuoksemalla ylämäkeen. Jokainen etenee omalla vauhdillaan saman ajan, joten harjoitus sopii kaiken kuntoisille. Harjoituksen voi tehdä myös sauvakävelemällä. Treenipäivä on yleensä tiistai ja paikka on vaihdellut Lohjanharjusta Muijalan hiihtomaahan ja Kisakallioon. Ajankohtaisimman tiedon saat Lohjan Seudun Ladun Facebook-ryhmästä tai treenin vetäjältä Timolta numerosta 0503066201. Kevään 2022 ensimmäinen sauvarinnetreeni järjestetään Muijalan hiihtomaassa 10.5. klo 17.30.

  

Lisätietoja ja ajankohtainen latu tiedote löytyy Lohjan liikuntakeskuksen sivuilta:

Lohjan Liikuntakeskus » 
Hiihtoladut Lohjanharju »
ski.fi »

 

Ylös