Polkujuoksu

Polkujuoksu vie juoksijan pois asfaltilta raikkaaseen luontoon ja vaihteleviin maastoihin. Polkujuoksulla ei ole rajoja, vaan se voi olla kaikkea lyhyen metsälenkin ja vaativan vuoristolenkin väliltä.

Polkujuoksu on paras juoksumuoto koko kropalle. Alusta on asfalttia pehmeämpää, mikä säästää kehoa. Korkeuserot ja epätasainen alusta vaativat koko kroppaa tekemään töitä sekä kehittävät tasapainoa, hapenottokykyä, kehonhallintaa, lihaskuntoa ja kestävyyttä. Juoksuvauhdilla ei ole niin suurta merkitystä ja juostessa voitkin keskittyä maaston haasteisiin, luontoon ja ajatukset pääsevät irti arjen pyörteistä. 

Vaikka polkujuoksun makuun pääset hyvin alussa jo tavallisilla lenkkareilla, on kunnolliset polkulenkkarit suositeltavaa hankkia jo alkuvaiheessa. Kenkien tärkeimmät ominaisuudet ovat vakaus, suoja, istuvuus, tuki ja keveys. Hyvät kengät sopivat erilaisille alustoille kuten hiekalle, nurmelle, juurakkoon ja mutaiseen maastoon. Liukkailla keleillä suositellaan nastakenkiä liukastumisten ehkäisemiseksi.
Sitten vain nauttimaan polkujuoksun huumasta. Nauti rasituksesta, luonnosta, maisemista ja raikkaasta ilmasta. 

Tällä hetkellä Lohjan Seudun Ladulla toimii aktiivisesti juoksuklubi. Juoksemme kerran viikossa vuoden ympäri, myös talviaikana, silloin pääsääntöisesti kaduilla ja kevyenliikenteen väylillä, mutta kesän koittaessa katsotaan sitten juoksulenkkejä vähän erisuuntiin, joten polkujuoksu lenkit varmaan toteutuvat ainakin osittain maasto-olosuhteissa.

 

Ylös