Kävely, retkeily ja patikointi

Kävely on parasta terveysliikuntaa

Kävely todella tehoaa. Jo reilun kuukauden kuntokävely tavallisen hyötyliikunnan lisänä näkyy ja tuntuu. Kuntokävely tarkoittaa vähintään puolen tunnin rivakkaa menoa sauvoilla tai ilman neljänä päivänä viikossa. 

Kun myös päivittäiset työ- ja asiointimatkansa taittaa jalan tai pyörällä, kroppa saakin jo runsaasti kaipaamaansa liikuntaa.

Jos vielä samalla keventää syömistään, paino putoaa ja veriarvot paranevat. Päivittäinen liikunta ja kevyt ruokavalio ovat tutkimusten mukaan lääkkeitä tehokkaampia veren sokeri- ja rasva-arvojen tervehdyttäjiä.

Lohjalla on loistavat mahdollisuudet kävelylenkkeihin ja jokainen voi harrastaa lajia,  aivan "kotinurkillaan". Täällä on Lohjanharjun maastot, rantapolut, Liessaari, puhumattakaan Suur-Lohjan koko alueelta löytyy erilaisia metsäautoteitä ym luonnossa risteileviä polkuja. Puhdas ja raikas ilma, joka puolella niin kesällä kuin talvellakin. Turvalliset jalkineet vaan jalkaan ja menoks, joko porukassa tai omissa ajatuksissa vaeltaen.

Lohjan seudulta ja lähialueilta löytyy runsaasti retkeily- ja patikointireittejä, ainakin Karnaistenkorpi, Karkalinniemi ja unohtamatta meidän kaunista lähiretkeilyaluetta Lohjanharjua. Porkkalanniemi ja Nuuksion kansallispuisto ovat myös tutustumisen arvoisia retkeilykohteita lyhyen matkan päässä.

 
Lisää patikoinnista:
 
 

Kiinnostaako "porinapolku" tai "kälkätyskävely"?

 
 Lohjan Seudun Latu järjestää syksyn 2021 aikana kaikille avoimia kävelylenkkejä. Lenkille lähdetään yleensä eri puolelta Lohjaa, jolloin päästään tutustumaan   Lohjan monipuolisiin ulkoilumahdollisuuksiin. Reipasta kävelyvauhtia mennään välillä poluilla, välillä tietä pitkin. Lenkki kestää reilun tunnin.
 
 Lenkkipäivä on torstaisin ja lähtö klo 17.30. HUOM! Kävelylenkkiä ei järjestetä joka torstai, vaan päivä ja lähtöpaikka ilmoitetaan aina etukäteen   Facebookissa ja Ladun kotisivuilla.
 
 Tarkista kävelylenkkien ajankohdat tapahtumakalenterista.
 
 Kävelylenkeillä on säävaraus. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Lohjan Seudun Ladun nettisivuilla ja Facebookissa.
 
 Jos heräsi kysymyksiä, kilauta Eliselle 0407444696 
 
 
Lohjan Seudun Ladun syysretki  Nuuksion kansallispuistoon ?.?.2021 
HUOM! Retki joudutaan siirtämään toiseen ajankohtaan!
 
Tule kokemaan upea Nuuksion kansallispuisto syksyn väreissä. Kävelemme pieniä polkuja pitkin oppaan johdolla. Maisemat ovat hienot, erämaista tunnelmaa, kallioita ja järviä. Voimme nähdä, jos hyvin käy, metsän eläimiä kuten hirviä, peuroja, kauriita ja metsäkanalintuja.
 
Kävelemme rauhallista tahtia, niin että on aikaa katsella ja kuunnella luonnon ihmeitä ja antaa luonnon rauhoittaa mielen. Pidämme sopivasti taukoja ja evästauon pidämme nuotiopaikalla järven rannalla, jos se on vapaa. Kävelymatkaa meillä on noin 8 km ja varaamme aikaa siihen noin 5 tuntia. Teemana ovat myös perinteiset erätaidot, joten tulet sytytämme tuluksilla ilman tulitikkuja kuten rautakaudella tehtiin.
 
Kokoonnumme Lohjan Neidonkeitaan parkkipaikalla klo 9.00, josta ajamme omilla autoilla (kimppakyyti, korona huomioiden) peräkkäin Valklammen pysäköintipaikalle, ajoaika 40 min. Takaisin Lohjalla olemme klo 15-16.
 
Varustus:
Keliin sopiva ulkoiluvaatetus, omat eväät reppuun, juomapullo ja lämmintä vaatetta taukoja varten. Reipasta ulkoilumieltä unohtamatta. Eväiden suhteen varaudumme siihen, että tulipaikat ovat täynnä, mutta toivomme pääsevämme makkaran paistoon.
 
Lohjan Seudun Ladun tapahtumissa on voimassa Suomen Ladun ryhmätapaturmavakuutus, mutta oma vapaa-ajan vakuutus on suositeltavaa.
 
Ennakkoilmoittautumiset tiistaihin 5.10. mennessä Hannu Korhoselle sähköpostiin hannukorhonen65(at)gmail.com tai tekstiviestinä puhelimeen 0409601540.
 
Tervetuloa retkelle!
 
 
Ylös